Receptes fregidora sense oli: aliments daurats i cruixents sense greixos!

Encara que sembla ciència-ficció, gaudir d’aliments daurats i cruixents sense fer servir oli calent, o utilitzant-ne molt poca quantitat per cuinar-los, ja és una realitat. El responsable és un electrodomèstic que s’ha convertit en el geni de la cuina: la fregidora d’aire.

I no és cosa de màgia, sinó de tecnologia: funciona amb un oxímoron, aire calent que circula a alta temperatura i certa velocitat. Com a resultat, els aliments es cuinen de manera semblant a quan s’utilitza oli, però sense els seus inconvenients: són més sans i molt menys calòrics, però molt saborosos!

Quan es busca aconseguir un resultat amb crosta daurada i cruixent, a la fregidora d’aire també es pot afegir una mica d’oli. Tot i així, la diferència respecte a la quantitat d’oli necessària en una fregidora convencional és enorme.

I atenció, perquè a la fregidora d’aire no només es poden cuinar delicioses patates fregides, croquetes o llom arrebossat, sinó moltes altres receptes. Vegem-ne algunes en aquest article, a més de conèixer més a fons aquest revolucionari electrodomèstic, la fregidora d’aire, que, per descomptat, trobaràs al catàleg de Miró.

 

 

 

La fregidora d’aire Actifry de Tefal: una de les més populars

Són nombroses les marques d’electrodomèstics que han llançat fregidores d’aire calent, i una de les més populars és l’Actifry Genius de Tefal, disponible a Miró. Comparteix amb la resta de fregidores d’aire la capacitat de cuinar diferents aliments i receptes sense oli, o amb una quantitat mínima.

L’Actifry de Tefal és una fregidora sana, versàtil i intel·ligent, amb programes automàtics i última tecnologia, per gaudir de manera fàcil i saludable de les fritures amb total control i comoditat. Té una cubeta rodona i una paleta central que remou lentament els aliments. Es tanca amb una tapa superior que permet veure què estem cuinant, i d’aquesta manera controlar el punt desitjat de cocció. Tan pràctica com eficaç!

Característiques de l’Actifry Genius

La fregidora sense oli Actifry Genius compta amb 9 programes intel·ligents capaços de controlar automàticament la temperatura, el temps de cocció i el moviment, proporcionant un resultat perfecte i cruixent. El tipus de fregit que realitza és homogeni, no requereix vigilar ni barrejar els aliments, i gairebé no genera olor. A més, manté el valor nutricional dels aliments, oferint fregits deliciosos, fàcils de digerir i baixos en calories.

A més de fregir sense oli o amb una quantitat mínima, amb l’Actifry es poden cuinar altres tipus de receptes, com ara pollastre amb salsa, estofats, guisats, remenats o farcits. Tots els guisats que requereixen un suport i remoure suaument quedaran genials amb l’Actifry de Tefal. I també cuina postres! Aquesta fregidora inclou un receptari, a més de 300 receptes disponibles a l’aplicació mòbil My Actifry, amb prop de 150 receptes per als 9 programes.

També cal destacar com de fàcil és de netejar, ja que la tapa, el bol i la paleta són desmuntables i aptes per al rentaplats. Ja t’ho dèiem, és el petit geni de la cuina!

Ara veurem un parell de receptes: una dolça i una altra salada. Pren-ne nota!

Recepta de filets de pollastre cruixents

Ingredients per a 4 persones:

  • 600 g de pit de pollastre
  • 2 ous
  • 1 cullerada de julivert picat
  • 200 ml de llet
  • 150 g de pa ratllat
  • 3 grans d’all
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal

Preparació:

  1. Com que busquem un resultat cruixent, ruixa els filets amb un esprai d’oli d’oliva, per davant i per darrere. Aquesta quantitat d’oli serà molt menor que la necessària en una fregidora convencional.
  2. Preescalfa la fregidora d’aire a 190 °C i cuina durant 16 minuts mantenint la mateixa temperatura.
  3. Després del temps indicat, els filets de pollastre estaran llestos, apetitosos, cruixents i amb una quantitat mínima de greix!

Recepta de bescuit de xocolata esponjós

Ingredients per a 6 persones:

  • 135 ml de nata líquida
  • 200 g de xocolata negra 70%
  • 110 g de sucre
  • 75 g de midó de blat de moro
  • 75 g de farina de blat
  • 2 ous
  • 1 sobre de llevat
  • 1 culleradeta de vainilla
  • Un pessic de sal

Preparació:

  1. Barreja manualment en un bol els ingredients secs, seguit dels humits i dels que s’han de desfer.
  2. Posa en un cassó la nata, el sucre i la xocolata, i desfés-los a foc lent. Deixa refredar abans d’afegir la barreja al bol amb les farines. Afegeix els ous, la vainilla i la sal.
  3. Bat manualment o amb varetes elèctriques fins a obtenir una massa sense grumolls.
  4. Preescalfa la fregidora d’aire a 200 °C i, mentre, posa la massa en un motlle cobert amb paper d’alumini. Cuina el bescuit a 190 °C durant 10 minuts i després 30 minuts més a 170 °C amb la tapa del recipient posada.

 

 

T’afegeixes també a aquesta forma revolucionària de cuinar més sa, fàcil i saborós? Participa en el sorteig d’una fregidora d’aire Princess XXL que organitzem a Miró, del 17 al 24 de febrer.

I recorda que al web de Miró i a les nostres botigues físiques trobaràs les fregidores sense oli més actuals, de diferents marques i amb els bons preus que ens caracteritzen. Puja al tren de la cuina del futur: la fregidora d’aire t’hi portarà molt lluny!