QUINA DIFERÈNCIA HI HA ENTRE UN FRIGORÍFIC NO FROST I UN CÍCLIC?

Ja sigui perquè hem de renovar el nostre vell frigorífic o perquè comencem una nova etapa i necessitarem nous electrodomèstics per omplir la nostra nova llar, no és fins que ens enfrontem a la compra d’un frigorífic que ens assalta el dubte etern: adquirir un aparell cíclic, dels de tota la vida, o un més modern no frost. I la veritat és que cadascun té els seus avantatges i inconvenients.

En l’article d’avui parlarem sobre les dues tecnologies de refrigeració: la dels frigorífics no frost i la dels frigorífics cíclics. També analitzarem els seus beneficis i desavantatges.

frigoríficos no frost vs frigoríficos cíclicos

Els frigorífics cíclics de tota la vida

Els frigorífics convencionals amb tecnologia cíclica compten amb un gas refrigerant que es refreda i s’evapora gràcies als motors que el distribueixen al llarg de tot l’aparell. El fred que produeixen és humit, de manera que, progressivament, es va formant una capa de gel que s’adhereix a les parets del frigorífic. Per aquest motiu, cal descongelar-lo manualment almenys un cop l’any.

Avantatges del frigorífic cíclic

  • El sistema de refrigeració d’aquesta tecnologia és menys agressiu amb els aliments.
  • Els aliments es conserven millor, ja que l’aire humit no resseca la seva superfície. A més, no és necessari cobrir-los amb film transparent.
  • La temperatura es manté homogènia a tot el frigorífic.
  • Sempre que es faci un manteniment adequat, els frigorífics cíclics consumeixen menys electricitat que els no frost.
  • A més, són més econòmics i assequibles.
  • Solen ser de mida més reduïda, ideals per a cuines petites.
  • Generen molt poc soroll, ja que tenen un nivell de decibels menor.

Desavantatges del frigorífic cíclic

  • Quan el gel i la capa de gel acumulada comencen a formar-se, el seu rendiment es redueix i augmenta el cost energètic.
  • Com s’ha comentat abans, cal descongelar-lo manualment un cop l’any.
  • Els aliments triguen més a refredar-se quan s’activa el motor, de manera que poden conservar-se menys temps.

 

frigoríficos no frost vs frigoríficos cíclicos

Els nous frigorífics no frost

Els frigorífics no frost aconsegueixen evitar la formació de gel i escarxa en el seu interior gràcies a un sistema de ventilació i evaporació que bloqueja l’aire i fa que el gel es fongui abans de formar-se. Això evita la humitat, el floriment i l’aparició d’olors. Com a conseqüència d’aquest procés, els aliments poden ressecar-se més si es deixen sense embolcall dins del frigorífic.

Avantatges del frigorífic no frost

  • Com que la descongelació es produeix de manera automàtica, no és necessari descongelar-lo manualment.
  • Refreda ràpidament gràcies a una corrent d’aire fred que recorre l’interior de l’aparell.
  • Té una capacitat d’emmagatzematge superior.
  • Ofereix una millor conservació de la temperatura interior, uniforme i inalterable.
  • És ideal per a zones humides, on l’obertura de la porta pot generar més fàcilment gel en un frigorífic convencional.
  • Solen ser models amb una alta eficiència energètica.

Desavantatges del frigorífic no frost

  • Com que genera un aire més sec, pot ressecar una mica més els aliments. Per aquest motiu, és recomanable embolicar els aliments oberts amb film transparent.
  • A causa de la descongelació automàtica, poden ser més sorollosos ocasionalment.
  • Excepte en els models amb la màxima qualificació energètica, solen consumir més energia que els frigorífics cíclics.
  • Tot i que no cal descongelar-los periòdicament, és recomanable netejar tot el frigorífic i el filtre almenys un cop l’any per evitar males olors i possibles obstruccions.

 

frigoríficos no frost

 

En definitiva, ambdues tecnologies de refrigeració tenen avantatges i desavantatges. Triar un frigorífic no frost o un de cíclic dependrà de les teves prioritats pel que fa al sistema de descongelació i la preservació dels aliments.