LA PLACA DE COCCIÓ, DE GAS O ELÈCTRICA?

  • Categoria de l'entrada:Sense categoria

Quan pensem en renovar la cuina ens solen sorgir molts dubtes: quin tipus de campana extractora ens convé, si necessitem un combi o un frigorífic, si hem de comprar un arcó congelador, quina marca de forn escollim, etc. Però en un món en què els fabricants d’electrodomèstics són capaços de fer neveres que ens avisen quan ens falta un producte, hi ha un vell debat que encara no ha trobat resposta: quina placa de cocció ens convé més, la de gas o la elèctrica? I, la veritat és que tant la placa de cocció elèctrica com la de gas tenen cadascuna els seus avantatges i desavantatges. No és una simple qüestió que una sigui millor que l’altra.

Per aclarir una mica la qüestió, vegem les diferències entre tots dos tipus de plaques de cocció, així com els seus respectius avantatges i desavantatges.

 

gas

 

Placa de cocció elèctrica

De plaques de cocció elèctriques en podem trobar de dos tipus. Per una banda tenim les plaques vitroceràmiques, en les quals la calor es genera mitjançant unes resistències elèctriques situades sota un vidre; i, per altra banda, tenim les plaques d’inducció que funcionen a través d’un camp magnètic que s’activa en entrar en contacte amb un material metàl·lic.

Tot i funcionar ambdues amb electricitat, entre elles també podem trobar diferències importants pel que fa als seus avantatges i inconvenients. Vegem-les:

Placa vitroceràmica

Avantatges:

  • El seu preu és més assequible que el de les plaques d’inducció.
  • A diferència de les plaques d’inducció, són compatibles amb la majoria dels recipients.
  • Conserven bé la calor residual.

Desavantatges:

  • No només escalfen la superfície de cocció sinó que escalfen tot el vidre, de manera que existeix el risc de cremar-se fàcilment.
  • S’escalfen molt lentament.
  • Consumeixen molta energia.

A Miró, la teva botiga d’electrodomèstics online, tenim les millors marques de plaques vitroceràmiques. Un exemple és la Zanussi ZEV6330FBA, una placa de cocció de calentament ràpid i àgil amb tres zones de cocció i control tàctil Easy Touch; o la Bosch Serie 4 PKK611B17E, una placa de disseny integrat, també amb tres zones de cocció i amb bloqueig de seguretat per a nens; o la Teka VTC B, una placa amb quatre zones de cocció, amb dues plaques ultra ràpides High Light de 145 mm de diàmetre, una de 180 mm i una altra de 210 mm.

 

gas

Placa d’inducció

Avantatges:

  • Són més fàcils de netejar.
  • Es poden programar.
  • Són molt segures, ja que només s’escalfa la superfície de cocció.

Desavantatges:

  • Són les plaques més cares.
  • Necessiten utensilis específics per poder-les utilitzar.

Per descomptat, a Miró, la botiga on trobaràs els electrodomèstics més barats, també tenim les millors plaques elèctriques d’inducció, com la SVAN SVI6391, una de les millors plaques d’inducció en relació qualitat/preu; o la Teka IB 6315, una de les millors plaques d’inducció de quatre zones de cocció; o la Siemens EH675FJC1E, una de les plaques més modernes i eficients.

 

gas

Placa de cocció de gas

La placa de gas és la clàssica placa de cocció de tota la vida amb els seus cremadors de gas. Aquests poden obtenir el subministrament mitjançant gas natural o butà.

Avantatges:

  • En general, són les plaques de cocció més assequibles del mercat.
  • Amb la placa de gas tens molt més control sobre la calor i pots fer canvis bruscos de temperatura.

Desavantatges:

  • Són molt més difícils de netejar que les plaques elèctriques.
  • Una flama oberta és sempre un risc implícit.
  • Tot i que no afecta directament la qualitat dels aliments cuinats, els cremadors de gas tenen un important efecte contaminant.

A Miró disposem d’un ampli catàleg amb el millor en plaques de cocció de gas i a millors preus, com la Beko HIZG 64101 SX, una placa de cocció de gas de gran qualitat a un preu increïble; o la Teka HLX 50 4G, una gran marca a un preu inigualable; o la magnífica placa de cocció de quatre cremadors Balay 3ETX664MB.

 

gas

En resum, què escollir: gas o electricitat?

És difícil decidir-se entre una placa de cocció de gas o una placa elèctrica, i la decisió sempre depèn de les circumstàncies personals i del gust de cadascú. Tenim un pressupost ajustat i volem electrodomèstics barats? La millor opció sol ser una placa de gas. Si volem la cuina més segura i moderna, la millor elecció és una placa elèctrica d’inducció. Som uns cuinetes i gaudim cuinant? Sens dubte, el millor és decantar-se per una placa de gas, que és la preferida pels professionals per controlar la flama. La veritat és que és un debat que no s’acabaria mai.